Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 plus Kunci Jawaban

Berikut ini adalah soal latihan Ulangan Akhir Semester 1 mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku Sekolah Dasar kelas 6.



Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1

I. Berilah tanda silang (x) pada huruf a, b, c, atau d di depan jawaban yang benar !
1. Bandung is located is ...
a. West Java
b. East Java
c.  Central Java
d. Banten

2.
Traffic sign
We are not allowed to turn ...
a. left
b. right
c. forward
d. around

3. Devi is clever. Ayu is clever. Devi is ... Ayu.
a. as clever as
b. as clever
c. more clever
d. cleverest

4. Dodi is twelve years old. Andi is ten years old. Andi is ... than Dodi.
a. old
b. young
c. older
d. younger

5. ....... the baby is sleeping !
a. Don’t make noise
b. Be happy
c. Be careful
d. Be diligent

6. You have a motorcycle. The motorcycle is ...
a. you
b. your
c. yours
d. you are

7. Where are they studying ? They are in the...
a. classroom
b. canteen
c. library
d. office

8. He is ... in Kelud mountain.
a. fishing
b. climbing
c. cleaning
d. traveling

9. Nonik is ... in the bed room
a. sleeping
b. eating
c. traveling
d. swimming

10. She is ... the floor.
a. driving
b. sweeping
c. swimming
d. speaking

11. Moslems pray in the...
a. mosque               
b. church                 
c. temple                          
d. airport

12. The capital city of East Java is ....
a. Bandung              
b. Surabaya               
c. Semarang                     
d. Medan

13. The doctor works in the ....
a. school                 
b. garden                  
c. market                        
d. hospital

14. I have a new robot. It is ... robot
a. me
b. my
c. mine
d. your

15. Mrs. Herny is Talita’s mother. Talita is ... daughter
a. she
b. hers
c. him
d. her

16. Today is Monday. We wear ... cap on the flag ceremony.
a. we
b. us
c. our
d. ours

17. The library is behind the school. The antonym of behind is ...
a. in front of
b. next to
c. between
d. beside

18. The opposite of south is ...
a. south west
b. south east
c. west
d. north

19. A : “Whose ring is that ?”
      B : “That ring belongs to Yusi. That is ...
a. his
b. hers
c. yours
d. theirs

20. .... has a trunk.
a. Elephant              
b. Monkey                 
c. Lion                          
d. Tiger

21. Rani  : "Can you give me a candy?"
      Maya : "...., of course."
a. Yes                    
b. No                       
c. Please               
d. Don’t

22. Elma : "Where do you live?"
      Okta : ".......................".
a. I'm fine thanks
b. sit down!
c. I live in Kediri                                
d. Thank you very much

23. Amanda always gets the first rank in her class. She is the ... student in the class.
a. clever                
b. more clever            
c. cleverest                   
d. cleverer

24. A : “How much does the pencil cost?”
      B : “It ... one thousand rupiahs.”
a. cost
b. costed
c. costs
d. costing

25. A : “Do you know Mr. Dicky?”
      B : “Yes, I ... .”
a. am
b. do
c. does
d. know

26. Majapahit was a ... long time.
a. village
b. country
c. district
d. kingdom

27. The queen lives in a ...
a. kingdom
b. hospital
c. temple
d. hotel

28. Kalimantan is ... of Java.
a. south
b. north
c. east
d. west

29. It is not my tie. The tie is not ...
a. our
b. me
c. my
d. mine

30. A : “Wow ! Is it ... toy car ?”
      B : “Yes, it is my toy car.
a. me
b. you
c. my
d. your

II. Isilah titik-titik di bawah ini dengan jawaban yang tepat !
1. Hi, my name ... Alicia.
2. ... likes to eat banana.
3. The boys play kite in the ...
4. The opposite of long is ...
5. What ... you doing?
6. They are ... football in the school yard.
7. We can buy vegetables in the ...
8. He sends a letter to my house. He is a ....
9. It is Rina’s ribbon. It is ... ribbon.
10. We have a new car. The car belongs to ...

III. Terjemahkan kalimat berikut ke dalam Bahasa Inggris !
1. Bola di bawah meja
2. Rumahku di jalan Kenanga
3. Buku ini milik Nadia
4.  Kakakku memberiku sebuah kotak pensil baru
5. Bali terletak diantara Jawa dan Nusa Tenggara

IV. Susunlah kata-kata berikut menjadi kalimat-kalimat yang baik !
1. expensive – That – is – T-shirt – too
2. Makassar – is – located – Where - ?
3. a pair of – wants –buy – Andi – to – socks
4. does – jacket – How – this –cost – much - ?
5. allowed – We – not – to – are – enter

DOWNLOAD SOAL UAS BAHASA INGGRIS KELAS VI SEMESTER 1

Berikut ini adalah Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 Terbaru ⇩

Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 Terbaru Tahun Ajaran 2018/2019

Kunci Jawaban room I

1.a  2.b  3.a  4.d  5.a  6.c  7.a  8.b  9.a  10.b  11.a  12.b  13.d  14.b  15.d  16.c  17.a  18.d  19.b  20.a  21.a  22.c  23.c  24.c  25.d  26.d  27.a  28.b  29.d  30.d

Kunci Jawaban room II

1. is
2. Monkey
3. field
4. short
5. are
6. playing
7. market
8. postman
9. her
10. us

Kunci Jawaban room III

1. The ball is under the table.
2. My house is on Kenanga street.
3. This book belongs to Nadia.
4. My brother gives me a new pencil case.
5. Bali is located between Java and Nusa Tenggara.

Kunci Jawaban room IV

1. That T-shirt is too expensive.
2. Where is Makassar located ?
3. Andi wants to buy a pair of socks.
4. How much does this jacket cost ?
5. We are not allowed to enter.

Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang ada di blog juraganles.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih

Itulah contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

14 komentar:

  1. Balasan
    1. You're welcome :) Thanks for your visiting

      Hapus
  2. min, ini ktsp apa kurikulum 13 ya..

    BalasHapus
    Balasan
    1. Bahasa Inggris, Bahasa Daerah, Pendidikan Agama Islam adalah muatan lokal dan tidak mengacu pada kurikulum tertentu. Demikian :)

      Hapus
  3. ijin copy ya.... thank you...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Iya boleh. Untuk belajar, saya malah senang :)

      Hapus
  4. Balasan
    1. Copas kalau untuk belajar ndak papa. Yang ndak boleh itu dicopy lalu dipaste di blog/ website. Demikian. Harap maklum :)

      Hapus
  5. Balasan
    1. Kalau soal ini untuk tahun ajaran 2017/2018 tapi bisa digunakan di tahun ajaran 2018/2019 sebagai tambahan referensi untuk belajar :)

      Hapus
  6. Kalau yg 2018/2019 kya gmana

    BalasHapus
    Balasan
    1. Sebagai bahan referensi belajar untuk menghadapi UAS 1 T.A 2018/2019, berikut ini contoh soalnya. Silahkan buka linknya
      Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 Tahun Ajaran 2018/2019

      Apakah nanti soalnya seperti itu???
      Bisa iya, bisa tidak. Karena yang berwenang membuat soal ujian adalah Pemerintah/Dinas Pendidikan/Pihak sekolah.
      Tapi Semoga saja soalnya seperti itu. Kalau pun tidak sama, setidak-tidaknya mirip :)

      Hapus
  7. No.20...Trunk=belalai kok d?

    BalasHapus
    Balasan
    1. Terima kasih koreksinya. Iya seharusnya a. Elephant. Sudah saya perbaiki. Untuk soal-soal terbaru jawaban saya buat list huruf dan jawaban

      Hapus