Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 plus Kunci Jawaban

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Tengah Semester 2 mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku Sekolah Dasar kelas 4.
Soal UTS Bahasa Inggris kelas 4 semester 2 dan kunci jawaban
I. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c or d!
1. How old is Dewi?
She is ....
a. beautiful
b. ten old
c. a student
d. kind

2. Where is Daniel’s house?
a. new
b. good
c. very big
d. on Lawu street

3. Felicia : .... is your telephone number?
    Diandra : It is 081 123 456 789
a. where
b. when
c. what
d. who

4. on-Jakarta street-lives-Jojo.
The correct arrangement is ....
a. Jojo on Jakarta street lives
b. Jojo lives on Jakarta street
c. Jakarta street lives on Jojo
d. Jojo Jakarta lives on street
 
5. Marta : Do you have a new telephone number?
    Dinata : Yes, ....
a. I do
b. I am
c. You do
d. You are

6. Evelyn is ten years old. Putri is older than Evelyn. Yoga is twelve years old. If Yoga is older than Putri, so Putri is .... years old.
a. eleven
b. ten
c. thirteen
d. nine

7. Billy is eighteen years old. We can say that Billy is .... boy
a. baby
b. child
c. adult
d. adolescent

8. Our parents are ....
a. father and mother
b. brother and sister
c. grandfather and grandmother
d. son and daugther

9. My father has a father. He is my ....
a. grandfather
b. son
c. uncle
d. niece

10. sister – in – the office – Indah’s – works
The correct sentence is ....
a. Sister in the office Indah’s works
b. Sister works  in the office Indah’s
c. Indah’s sister works in the office
d. The office works sister in Indah’s

11. Mrs. Yunita .... three daughter.
a. have
b. makes
c. has
d. use

12. Our aunt is our parent’s ....
a. sister
b. daughter
c. mother
d. grandmother

13. A : Does your uncle have a son ?
      B : No, ....
a. he does not
b. she does not
c. he is not
d. she is not

14. A : Do you like mushroom ?
      B : ....., I don’t.
a. Yes
b. Not
c. Is
d. No

15. My sister makes juice. She needs ....
a. coffee
b. rice
c. carrot
d. flour

16. When we are sick, we go to ....
a. doctor
b. driver
c. teacher
d. writer

17. Mr. Ahmad is a .... He goes to school everyday
a. farmer
b. singer
c. soldier
d. teacher

18. My father has toothache. He has to go to ....
a. scientist
b. doctor
c. dentist
d. mentalist

19. A farmer gets money from ....
a. selling farm
b. selling garden
c. selling clothes
d. selling his harvest

20.
Fisherman in the sea
Mr. Hermawan is a ....
a. fisherman
b. postman
c. soldier
d. farmer

21. Mr. Gatot is a leader of SD Sukamaju. He is a ....
a. headmaster
b. vice principal
c. headman
d. class leader

22. Fisherman works in the ....
a. farm
b. sea
c. market
d. garden

23. Catch the thief is a duty of ....
a. soldier
b. police
c. sailor
d. farmer

24. Mr. Fauzan is a member of Indonesian Army. He is a ....
a. sailor
b. police
c. soldier
d. minister

25. Mr. Diego always goes to one place to other place for his journey. He is a ....
a. traveler
b. driver
c. seller
d. manager

26. Farhan .... on Kawi street
a. buys
b. likes
c. lives
d. looks

27. lives - Dimas – village - in
The correct arrangement is ....
a. In village Dimas lives
b. Dimas lives in village
c. In lives Dimas village
d. Dimas in village lives

28.
Speaking by telephone
Danis : What is Hera doing
Ica     : She is .... by telephone
a. speaking
b. walking
c. reading
d. studying

29. Generally all people live in a ....
a. hall
b. field
c. hotel
d. house

30. Mr. Hary and Mr. Wisnu live in one environment. They are as neighbor. So Mr. Hary’s house is .... to Mr. Wisnu’s house
a. far
b. near
c. fast
d. slow

II. Fill the blanks correctly !
1. Father and mother are our ....
2. Mrs. Seila .... a sister.
3. Rambutan, avocado, apple are kinds of ....
4. We can buy vegetables in the ....
5. A man who acts in film is called ....
6. Mr. Dani is a .... He drives a taxi for his work
7. My father plants the rice in the field. He is a ....
8. .... makes us clever
9. Nurse’s job is help the ....
10. Fruits and vegetables are good for our ....

III. Translate into English !
1. Pak Hananto tinggal di jalan Mangga nomor 10 Kediri
2. Dinda lebih muda daripada Alvina
3. Pamanku bekeja di kantor pos
4. Rumah itu sangat besar
5. Murid-murid belajar di sekolah setiap hari

Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 plus Kunci Jawaban yang ada di blog juraganles.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih


Download Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2


Kunci Jawaban room I
1.b  2.d  3.c  4.b  5.a  6.a  7.d  8.a  9.a  10.c  11.c  12.a  13.a  14.d  15.c  16.a  17.d  18.c  19.d  20.a  21.a  22.b  23.b  24.c  25.a  26.c  27.b  28.a  29.d  30.b

Kunci Jawaban room II
1. parents
2. is
3. fruits
4. market
5. actor
6. driver
7. farmer
8. Teacher
9. doctor
10. health

Kunci Jawaban room III
1. Mr. Hananto lives on Mangga street number 10 Kediri
2. Dinda is younger than Alvina
3. My uncle works at the post office
4. That haouse is very big
5. The students study at school everyday

Demikianlan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

0 komentar:

Posting Komentar