Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018

Berikut ini adalah contoh latihan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018. Soal UTS Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan kunci jawaban. Semoga soal UTS Bahasa Inggris ini dapat membantu adik-adik yang akan menghadapi Ujian Tengah Semester (UTS) 2.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018

I. Read the text carefully, than answer the questions!

Hello ! Let me introduce my self. My name Amelia Novitasari. My friends usually call me Amel. I am a student. I study at Mentari elementary school. I am fifth class now. I have a sister. Her name is Savina. She has many pets at home. There are five rabbits, two cats, five fish, seven hens, one rooster, and ten doves. She really loves her pets. She feeds the rabbits with grass, the cats with salted fish, the fish with pellet, the hens, rooster, and doves with grains. She feeds them twice a day. It is in the morning and in the afternoon.

1. Who is Amelia Novitasari?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

2. Where does Amelia study?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

3. Who has many pets at home?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

4. How many pets does Savina have?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

5. When does Savina feed her pets?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

II. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !

1. The number after thirty nine is ....
a. thirty six
b. thirty seven
c. thirty eight
d. forty

2. The number before sixty is ....
a. fifty eight
b. fifty nine
c. sixty one
d. sixty two

3. Three multiplied by five is ....
a. twelve
b. thirteen
c. fifteen
d. thirty five

4. Twenty one divided by three is ....
a. six
b. seven
c. eight
d. nine

5. Fifteen plus fifteen equals ....
a. twenty
b. thirty
c. forty
d. fifty

6. Sixty four devided by eight is ....
a. six
b. seven
c. eight
d. nine

7. Eleven multiplied by six is ....
a. forty six
b. fifty six
c. sixty six
d. seventy six

8. A : “Do you know this number?”
B : ....
a. Yes, I do
b. Yes, I am
c. Yes, You do
d. Yes, it is

9. Mr. Danang has twenty seven buffaloes in Indonesian is ....
a. Pak Danang mempunyai tujuh kerbau
b. Pak Danang mempunyai tujuh belas kerbau
c. Pak Danang mempunyai dua puluh tujuh kerbau
d. Pak Danang mempunyai tujuh puluh kerbau

10. Mrs. Annita is explaining the lesson. She is a ....
a. doctor
b. teacher
c. driver
d. secretary

11.
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018 gambar 1

Mr. Hendra designs a house. He is an ....
a. army
b. headmaster
c. architect
d. sculptor

12. Mr. Joko plants paddy in the rice field. He is a ....
a. farmer
b. gardener
c. carpenter
d. soldier

13.
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018 gambar 2
Mr. Parto makes tables and chairs. He is a ....
a. bricklayer
b. farmer
c. driver
d. carpenter

14.
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018 gambar 3

Mrs. Sari is making clothes. She is a ....
a. sailor
b. tailor
c. contractor
d. soldier

15. My uncle flies a plane. He is a ....
a. pilot
b. driver
c. soldier
d. mechanic

16. A man who repairs the broken cars is a ....
a. carpenter
b. mechanic
c. briclayer
d. driver

17. My sister works at the hospital. She is a ....
a. teacher
b. secretary
c. desainer
d. nurse

18. Mr. Juna makes delicious food. He works at the restaurant. He is a ....
a. driver
b. chef
c. salesman
d. waitress

19. Nia serves the passengers on the plane. She is a ....
a. helpers
b. nurse
c. stewardess
d. pilot

20. Putri has good voice. Someday, she wants to be a ....
a. barber
b. dancer
c. teacher
d. singer

21. A .... is a sea transportation. It can carry thousands of people.
a. car
b. boat
c. ship
d. tanker

22. There are land transportations except ....
a. bus
b. train
c. pedicab
d. boat

23. A .... is moved by the wind.
a. sailing boat
b. plane
c. helicopter
d. tanker

24. A ship stops at the ....
a. harbor
b. station
c. airport
d. field

25. It is a land transportation. It has two wheels. It is pulled by a horse. It is a ....
a. pedicab
b. cart
c. train
d. ship

26. It is a land transportation. It has no engine. It has three wheels. It is a ....
a. raft
b. cart
c. pedicab
d. car

27. People use .... to cross the river long time ago.
a. horse
b. cow
c. raft
d. cart

28. It is a land transportation. It has long body. It is ....
a. car
b. truck
c. train
d. bus

29. A .... has two wheels and engine.
a. car
b. motor cycle
c. bicycle
d. cart

30. A plane stops at the ....
a. harbor
b. airport
c. bus station
d. railway station

III. Translate in to Indonesia !

1. Randi has thirty six marbles
2. One hundred divided by two is fifty
3. Mr. Zaki is a soldier
4. A fisherman is looking for fish at the sea
5. My mother goes to supermarket by pedicab

IV. Translate in to English !

1. Amanda mempunyai lima boneka
2. Pak Budi adalah seorang tukang cukur
3. Mobil memiliki empat roda
4. Kereta api berhenti di stasiun
5. Saya pergi sekolah naik sepeda

V. Arrange these words into good sentences !

1. two - by - divided - is - Forty - twenty
2. has - ten - Aryo - cows
3. the - works – nurse - at – hospital - A
4. brother – has – a – My – bicycle – new
5. go – by – bus – I – to - Surabaya

Download Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018

Kunci Jawaban Room I

1. Amelia Novitasari is a student
2. She studies at Mentari elementary school
3. Savina
4. Savina has thirty pets
5. She feeds them twice a day. It is in the morning and in the afternoon.

Kunci Jawaban Room II

1.d  2.b  3.c  4.b  5.b  6.c  7.c  8.a  9.c  10.b

11.c  12.a  13.d  14.b  15.a  16.b  17.d  18.b  19.c  20.d

21.c  22.d  23.a  24.a  25.b  26.c  27.c  28.c  29.b  30.b

Kunci Jawaban Room III

1. Randi mempunyai tiga puluh enam kelereng
2.Seratus dibagi sepuluh adalah lima puluh
3. Pak Zaki seorang pilot
4. Seorang nelayan sedang mencari ikan di laut
5. Ibuku pergi ke supermarket naik becak

Kunci Jawaban Room IV

1. Amanda has five dolls
2. Mr. Budi is a barber
3. A car has four wheels
4. A train stops at the railway station
5. I go to school by bicycle

Kunci Jawaban Room V

1.  Forty divided by two is twenty
2. Aryo has ten cows
3. A nurse works at the hospital
4. My brother has a new bicycle
5. I go to Surabaya by bus
Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018 yang ada di blog juraganles.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih
Itulah Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018 beserta kunci jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

0 komentar:

Posting Komentar