Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1 plus Kunci Jawaban

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Akhir Semester (UAS) 1 mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku Sekolah Dasar kelas 2. Soal UAS Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan kunci jawaban. Semoga soal latihan ini dapat membantu adik-adik yang akan menghadapi Ujian Akhir Semester (UAS) 1.

Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1 plus Kunci Jawaban

I. Read the text carefully than answer these questions !

My name is Andy. I am seven years old.
My father is Mr. Toni. He is a teacher.
My mother is Mrs. Wati. She is a nurse.
I have a sister. She is Nina.
I have a brother. He is Rio.
Our family is very happy.

1. How old is Andy ?
Answer : Andy is ...........................................................................................

2. Who is Andy’s father?
Answer : Andy’s father is ..............................................................................

3. Who is Nina?
Answer : Nina is ............................................................................................

4. Is Mr. Toni a doctor?
Answer : ..........................................................................................................

5. How is Andy’s family?
Answer : Andy’s family is ................................................................................


II. Choose the correct answer by crossing a, b, c, or d !

1. n-r-d-a-g-e. The correct arragement is ....
a. garden
b. garage
c. dargen

2. b-t-o-m-r-a-o-h. The correct arragement is ....
a. bedroom
b. bathroom
c. dining room

3. We meet Mrs. Alice in the morning. We say ....
a. Good afternoon
b. Good bye
c. Good morning

4. A :”What is your name?”
B :”………………………….”

a. I live in Jalan Pahlawan No.10
b. I’m fine, thank you
c. My name is Nando

5. The tooth paste and tooth brush are in the ....
a. bedroom
b. bathroom
c. dining room

6. an-it-apple-is. The correct sentence is ....
a. It is an apple
b. is it an apple
c. it an apple is

7.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1 - stove picture

There is a .... in the kitchen.
a. stove
b. plate
c. spoon

8
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1 - about taking a bath


Is Andy taking a bath?
a. Yes, he is
b. No, he is not
c. Yes, I am

9. The .... eats grass.
a. cat
b. cow
c. chicken

10. The .... can fly.
a. horse
b. lion
c. bird

11.


Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1 - rice picture

There is .... on the table
a. rice
b. milk
c. cheese

12. I have a cat.
Cat eats ....
a. grass
b. fish
c. banana

13. Fish live in aquarium. Fish can ....
a. fly
b. run
c. swim

14. We are always study at………
a. school
b. canteen
c. field

15. Mrs. Mila goes to hospital everyday to work. She is a ….
a. teacher
b. doctor
c. banker

16. I read the books in the ….
a. library
b. classroom
c. canteen

17. …. has two legs.
a. cat
b. chicken
c. cow

18. We should wear a …. in our head.
a. shirt
b. hat
c. tie

19. I love ice cream so much. Ice cream is ....
a. hot
b. cold
c. warm

20. I am hungry. I want to ....
a. eat
b. drink
c. sleep


III. Translate into English !

1. Ada keju di atas kursi
Answer : ......................................................................................................

2. Tidak ada nasi di atas meja
Answer : ......................................................................................................

3. Apakah ini nanas?
Answer : ......................................................................................................

4. Itu Kebun Binatang Surabaya
Answer : ......................................................................................................

5. Monyet makan pisang
Answer : ......................................................................................................


IV. Translate into Indonesia !

1. There are two plates
Answer : ......................................................................................................

2. My father drinks a glass of coffee.
Answer : ......................................................................................................

3. The butterfly is flying.
Answer : ......................................................................................................

4. The mouse eats cheese.
Answer : ......................................................................................................

5. Borobudur temple is in Central Java.
Answer : ......................................................................................................

Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang ada di blog juraganles.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih.

Download Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1

Kunci Jawaban Room I
1. Andy is seven years old
2. Andy’s father is Mr. Toni
3. Nina is Andy's sister
4. No, he is not. He is a teacher
5. Andy’s family is very happy

Kunci Jawaban Room II
1.a  2.b  3.c  4.c  5.b  6.a  7.a  8.a  9.b  10.c  11.a  12.b  13.c  14.a  15.b  16.a  17.b  18.b  19.b  20.a

Kunci Jawaban Room III
1. There is cheese on the chair
2. There is not rice on the table
3. Is this pineapple?
4. That is Surabaya Zoo
5. Monkey eats banana

Kunci Jawaban Room IV
1. Ada dua piring
2. Ayahku minum segelas kopi
3. Kupu-kupu sedang terbang
4. Tikus makan keju
5. Candi Borobudur di Jawa Tengah

Itulah Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 2 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

0 komentar:

Posting Komentar