Soal UAS 2 / UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban

Berikui ini adalah contoh latihan soal UAS 2 / ulangan kenaikan kelas (UKK) mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku sekolah dasar kelas 5.
Soal UKK Bahasa Inggris Kelas 5 dan Kunci Jawaban
I. Read the text carefully then answer the questions based on the text !

                   Clothes
Clothes are basis needs. We need chothes to cover our body. It can also protect us from the cold ang the insect bites. People usually buy clothes at the market or supermarket. The style, size and price are varied. It depens on how much money we have. If we have much money, we can buy expensive clothes. But if we have a little money, there are still a lot of cheap clothes to buy.

1. What do we need to cover our body?
Answer : ....
2. Can clothes protect us from the cold?
Answer : ....
3. Where can people buy clothes?
Answer : ....
4. Is the price of clothes always expensive?
Answer : ....
5. What can we do if we have much money?
Answer : ....

II. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !
1.We must wear .... to school
a. uniform
b. hat
c. tie
d. glasses

2. Edo is swimming in the river. He wears ....
a. skirt
b. shorts
d. jacket
d. shirt

3. Mother goes .... in the market every morning
a. singing
b. shopping
c. walking
d. reading

4. They bring rackets, net, and shuttlecocks. They want to play ....
a. football
b. basket
c. badminton
d. tennis

5.
Time Soal UKK
What time is it? It is ....
a. ten past five
b. ten to five
c. five past ten
d. five to ten


6.
Telling the time soal UKK


It is a .... past one
a. a half
b. clock
c. twenty
d. quarter

7. We .... to school together
a. goes
b. go
c. like
d. want

8. Amanda .... to the radio in the afternoon
a. listens
b. reads
c. watches
d. writes

9.
Clean the window soal UKK
Nando usually .... the window
a. plays
b. cleans
c. sweeps
d. watches


10.
Playing slide together in soal UKK
The children are playing ....
a. top
b. ball
c. slide
d. swing

11. We have breakfast in the ....
a. dining room
b. bath room
c. bed room
d. living room

12. Six multiplied by two is ....
a. three
b. eight
c. twelve
d. four

13. Forty five divided by five is ....
a. forty
b. nine
c. fifty
d. thirty five

14. My father works at the hospital. My father is a ....
a. teacher
b. soldier
c. farmer
d. doctor

15. Mr. Bin wants to make chair. Mr. Bin is a ....
a. gardener
b. barber
c. briclayer
d. carpenter

16. Badrun : "Is your brother a soldier?"
      Joko     : " Yes, ....
a. he does
b. he is
c. she is
d. she does

17.  A : ".... does she go to school?"
       B  : " She goes to school by pedicab".
a. What
b. Where
c. How
d. Why

18. A plane stops at the ....
a. bus station
b. harbour
c. airport
d. yard

19. Sailing boat is kind of ....
a. land
b. sea
c. air
d. rock

20. We need a .... to move the sailing boat
a. gasoline
b. horse
c. wind
d. water

21. The shape of the wheel is ....
a. oval
b. sphere
c. triangle
d. circle

22. Daniel : " Can you draw a cube?"
      Donald : " No, ....
a. I do not
b. I can
c. I can't
d. I am not

23. We have .... seasons in our country
a. two
b. three
c. four
d. six

24. It is .... The rain falls everyday
a. dry
b. rainy
c. spring
d. summer

25. The weather is .... in the dry season
a. wet
b. cold
c. cloudy
d. dusty

26. We should bring .... if it is rainy
a. umbrella
b. hat
c. jacket
d. glasses

27. In .... the snow starts to fall
a. spring
b. autumn
c. summer
d. winter

28. The Indonesian meaning of windy is ....
a. bersalju
b. berangin
c, berkabut
d. mendung

29. A : " Does Lia know the season in Indonesia?"
      B : " .... "
a. Yes, I do
b. Yes, it does
c. Yes, he does
d. Yes, she does

30. The season before summer is ....
a. dry
b. spring
c. autum
d. winter

III. Translate the sentences into Indonesian !
1. We must return the book on time
2. The books are arranged well in the bookshelf
3. Fabiola wants to be a singer
4. Flood usually occurs in the wet season
5. The flowers start to bloom in spring

IV. Translate the sentences into English !
1. Marsha sangat suka membaca
2. Bu Indah adalah seorang guru
3. Kita tidak boleh menyobek buku
4. Menonton Upin Ipin menyenangkan
5. Matahari bersinar terang

Download Soal UKK Bahasa Inggris Kelas 5

Kunci Jawaban Room I
1. We need chothes to cover our body
2. Yes, it can
3. People usually buy clothes at the market or supermarket
4. No, it is not
5. We can buy expensive clothes

Kunci Jawaban Room II
1.a  2.b  3.b  4.c  5.c  6.d  7.b  8.a  9.b  10.c  11.a  12.c  13.b  14.d  15.d  16.b  17.c  18.c  19.b  20.c  21.d  22.c  23.a  24.b  25.d  26.a  27.d  28.b  29.d  30.b

Kunci Jawaban Room III
1. Kita harus mengembalikan buku tepat waktu
2. Buku-buku tertata dengan baik di rak buku
3. Fabiola ingin menjadi seorang penyanyi
4. Banjir biasanya terjadi pada musim hujan
5. Bunga-bunga mulai mekar pada musim semi

Kunci Jawaban Room IV
1. Marsha likes reading very much
2. Mrs. Indah is a teacher
3. We must not tear the book
4. Watching Upin Ipin is fun
5. The sun shines brighly

Demikianlah Soal UKK Bahasa Inggris Kelas 5 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

0 komentar:

Posting Komentar