Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 plus Kunci Jawaban

Berikut ini adalah contoh latihan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 Tahun Ajaran 2017/2018. Soal UTS Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan kunci jawaban. Semoga soal UTS Bahasa Inggris ini dapat membantu adik-adik dalam mempersiapkan diri untuk menghadapi Ujian Tengah Semester 2.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 plus Kunci Jawaban

I. Read the text carefully, than answer the questions!

Hi, I am Alfina. I want to tell about my close friend. She is Herlina. She is a sweet girl and smart. We often study together. Today she is sick. She does not go to school. Her mother takes her to the doctor. The doctor is Mr. Andi. He examines Herlina. Mr. Andi says that Herlina has a fever. The doctor gives medicine and suggests Herlina taking rest. I hope Herlina gets well soon.

1. Who is Herlina?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

2. Is Herlina a sweet girl and smart?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

3. Why does Herlina not go to school?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

4. Where does her mother take Herlina?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

5. What does the doctor say?
Answer : ......................................................................................................................................................
.............................................

II. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !

1. Precident, vice president, and minister are the .... government.
a. local
b. regional
c. central
d. international

2. The king’s son is a ....
a. prince
b. princess
c. knight
d. servant

3. Elizabeth is a queen. She leads a ....
a. empire
b. kingdom
c. district
d. republic

4. The leader of a municipality is a ....
a. governor
b. minister
c. emperor
d. mayor

5. The capital city of West Java is ....
a. Surabaya
b. Semarang
c. Bandung
d. Jakarta

6. These are the members of the central government, except ....
a. president
b. governoor
c. minister
d. vice president

7. The lower level of a regency is a ....
a. village
b. province
c. municipality
d. district

8. The highest level of the local government is ....
a. province
b. district
c. subdistrict
d. municipality

9. The police orders us not to turn left. He says ....
a. Turn left !
b. Don’t turn left !
c. Don’t park here !
d. Through this way !

10.
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 gambar 1

The sign means ....
a. we can’t stop here
b. we are not allowed to enter
c. we are not allowed to turn around
d. we can’t park here

11. A : “ Could I borrow your pencil?”
B : .....................
a. You’re welcome
b. Of course
c. Yes, it is
d. Thank you

12. The floor is dirty. Your mother says ....
a. sweep the floor !
b. wash the floor !
c. water the floor !
d. mop the floor !

13. .... ! The baby is sleeping.
a. Don’t be noisy
b. Don’t be lazy
c. Don’t be angry
d. Don’t be silent

14. It is hot. Turn on the ....
a. television
b. lamp
c. fan
d. radio

15. Don’t .... the coffee !
It still hot.
a. eat
b. drink
c. see
d. open

16. My father forbids me to swim in the river.
He says ....
a. Swim in the river !
b. No swim in the river !
c. Don’t swim in the river !
d. Doesn’t swim in the river !

17. Keep .... !
The teacher is explaining the lesson.
a. saying
b. silent
c. seeing
d. noisy

18. We will do exercise on page. Our teacher says ....
a. Open your book
b. Close your book
c. Put your book
d. Pack your book

19. Mr. Rizal orders Danu to be quiet.
He says ....
a. Let’s speak up !
b. Keep silent
c. Speak up !
d. Don’t keep silent

20. Vina is sick. She have to go to ....
a. the nurse
b. the teacher
c. the doctor
d. the police

21.
Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 gambar 2

Nando feels very cool. He has a ....
a. fever
b. headache
c. eyesore
d. backache

22. Dinda eats sauce too much. Now, she has a ....
a. headache
b. earache
c. backache
d. stomachache

23. Elma drinks ice too much. Now, she has a ....
a. eyesore
b. cough
c. headache
d. stomacache

24. Could I .... this sandwich ? I am very hungry.
a. drink
b. throw
c. eat
d. boil

25. The doctor injects the patient using a ....
a. syringe
b. crutch
c. stethoscope
d. thermometer

26. Mrs. Nora helps the doctor. She is a ....
a. teacher
b. nurse
c. secretary
d. patient

27. I buy some medicine at the ....
a. drugstore
b. butcher
c. herbalist
d. vendor

28. Rio wants to check her eyes to the ....
a. dentis
b. oculist
c. specialist
d. herbalist

29. Throw rubbish into the .... !
a. dustbin
b. river
c. ditch
d. floor

30. Nina : "Could you .... the window, please?"
Sandra : " Sure ."
a. sit
b. open
c. turn on
d. sweep

III. Translate in to Indonesia !

1. Jombang is located in East Java
2. The wife of king is a queen
3. Don’t stand here !
4. The rainbow is so beautiful
5. Mr. Julio is a dentist

IV. Translate in to English !

1. Ibu kota Indonesia adalah Jakarta
2. Seorang gubernur memimpin provinsi
3. Lantai kotor. Bersihkan lantai !
4. Budi suka permen. Sekarang dia sakit gigi.
5. Andi sakit. Dia harus minum obat.

V. Arrange these words into good sentences !

1. Central - Java - located - is - Cepu - in
2. republic - President - A - leads – a
3. room - is - hot - too - The
4. Ridho – doctor – is – Mr - a
5. I - borrow - Could - ? - eraser - your

Download Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2

Kunci Jawaban Room I

1. Herlina is Alfina's close friend
2. Yes, she is
3. Because she is sick
4. Her mother takes Herlina to the doctor
5. The doctor says that Herlina has a fever

Kunci Jawaban Room II

1.c  2.a  3.b  4.d  5.c  6.b  7.d  8.a  9.b  10.b

11.b  12.a  13.a  14.c  15.b  16.c  17.b  18.a  19.b  20.c

21.a  22.d  23.b  24.c  25.a  26.b  27.a  28.b  29.a  30.b

Kunci Jawaban Room III

1. Jombang terletak di Jawa Timur
2. Istri seorang raja adalah ratu
3. Jangan berdiri di sini !
4. Pelangi itu sangat indah
5. Pak Julio seorang dokter gigi

Kunci Jawaban Room IV

1. The capital city of Indonesia is Jakarta
2. A governor leads a province
3. The floor is dirty. Clean the floor !
4. Budi likes candy. Now, he has a toothache
5. Andi is sick. He has to drink medicine

Kunci jawaban Room V

1. Cepu is located in Central Java
2. A President leads  a republic
3. The room is too hot
4. Mr Ridho is a doctor
5. Could I borrow your eraser ?
Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 plus Kunci Jawaban yang ada di blog juraganles.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih
Itulah Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

0 komentar:

Posting Komentar