Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 plus Kunci Jawaban

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Tengah Semester (UTS) 1 mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku Sekolah Dasar kelas 5 yang sudah dilengkapi kunci jawaban.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 plus Kunci Jawaban

I. Read the text carefully, than answer the questions!
Hello friends ! Let me introduce my self. I am Andi Hermawan. My friends call me Andi. My hobby is playing basketball. I like it very much. It is interesting and it can make my body healthy. I usually play it on Sunday and Wednesday afternoon. I play it with my friends. We just need a ball to play it. Someday, I want to be a famous basketball player, just like Michael Jordan.

1. What is Andi's hobby?
Answer : His hobby is ..............
2. Can playing basketball make Andi's body healty?
Answer : ...................
3. When does Andi play basketball ?
Answer : ....................
4. With whom does Andi play basket ball ?
Answer : .....................
5. Who is Andi's favourite player ?
Answer : ......................

II. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !
1. We can play football in the ....
a. court
b. verandah
c. field
d. bedroom

2. Nando needs a .... for camping.
a. ball
b. tent
c. net
d. bat

3. We can do hiking in the ....
a. mountain
b. house
c. school
d. library

4. Putri likes cooking ing the ....
a. garden
b. bathroom
c. dining room
d. kitchen

5. We can do surfing in the ....
a. road
b. home
c. street
d. beach

6. Aldy and Aldo are bringing a ball and bats. They want to play ....
a. table tennis
b. football
c. basketball
d. vollyball

7. Morgan likes music. He is a pianist. He is playing ....
a. guitar
b. piano
c. flute
d. violin

8. Wawan's hobby is philately. He likes collecting ....
a. book story
b. stamp
c. car
d. picture

9. Yoga goes to the river. He brings his fish hook. He wants to do ....
a. swimming
b. fishing
c. hiking
d. cycling

10. I want to playing badminton. I need ....
a. shuttlecocks
b. ball
c. marble
d. bat

11.
Soal tentang What time is it ? 1
A : What time is it ?
B : It is ....
a. a quarter to eight
b. a quarter past eight
c. a half to eight
d. a half past eight

12. I .... the floor every morning.
a. listen
b. cook
c. mop
d. watch

13. We have breakfast in the ....
a. morning
b. afternoon
c. evening
d. midnight

14. I usually go to school at ....

Soal tentang What time is it ? 2
a. ten past six
b. six past ten
c. ten to six
d. six to ten

15. I usually .... at 05.00 in the morning.
a. sleep
b. get up
c. take a bath
d. have a breakfast

16. I always .... after going home from school.
a. have breakfast
b. have lunch
c. have dinner
d. have supper

17. My brother takes a nap in the ....
a. morning
b. night
c. afternoon
d. evening

18. After having dinner. I see my watch. It’s nine o’clock. I say ....
a. good morning
b. good day
c. good afternoon
d. good night

19. Chelina .... diary every night
a. writes
b. cooks
c. watches
d. plays

20. My father usually plants some trees. He likes ....
a. cooking
b. fishing
c. gardening
d. painting

21. Keanu takes a bath in the ....
a. bedroom
b. bathroom
c. kitchen
d. living room

22. We should play kite in the ....
a. street
b. field
c. garden
d. school

23. Nonik .... English everyday
a. studies
b. writes
c. listens
d. watches

24. His hobby is .... He reads many books
a. singing
b, writing
c. reading
d. playing

25.  I start to study at ....
Soal tentang What time is it ? 3
a. twenty five past four
b. thirty five past four
c. twenty five to five
d. a half past four

26. Fatin has good voice. She likes ....
a. skating
b. singing
c. hiking
d. dancing

27. I want to mop the floor. I need ....
a. water
b. soap
c. scoop
d. paper

28. If we want to save the money, we can go to ....
a. school
b. market
c . bank
d. houspital

29. I ....  movie every Sunday.
a. watch
b. read
c. buy
d. study

30. My uncle is .... in the mosque
a. playing
b. praying
c. watching
d. cooking

III. Translate in to Indonesia !
1. Rina's hobby is dancing
2. Reading can enrich our knowledge
3. Mereka bermain kelereng di halaman
4. Naomi takes a nap at two o'clock
5. Tina is playing rope skipping in the afternoon

IV. Translate in to English !
1. Hobi saya adalah membaca buku cerita
2. Tono sedang bermain kelereng
3. Almira memasak pada jam 05.20.
4. Reno biasanya pulang sekolah jam 13.00
5. Di pagi hari, Amanda selalu menyapu halaman.

V. Arrange these words into good sentences !
1. late - never - come - Monday - on - They
2. often - She - helps - mop - mother - her - the - floor
3. Candra - at - gets - up - sometimes - four o'clock
4. flute - Vano - can - play
5. reading- much - likes - very - Hasan


Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang ada di blog juraganles.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih

Download Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 

Kunci Jawaban Room I
1. playing basketball
2. Yes, it can
3. He usually plays it on Sunday and Wednesday afternoon
4. He plays it with his friends
5. Andi's favourite player is Michael Jordan

Kunci Jawaban Room II
1.c  2.b  3.a  4.d  5.d  6.a  7.b  8.b  9.b  10.a  11.d  12.c  13.a  14.a  15.b  16.b  17.c  18.d  19.a  20.c  21.b  22.b  23.a  24.c  25.c  26.b  27.a  28.c  29.a  30.b

Kunci Jawaban Room III
1. Hobi Rina adalah menari
2. Membaca bisa memperkaya pengetahuan kita
3. They play marble in the yard
4. Naomi tidur siang pada jam dua
5. Tina sedang bermain lompat tali pada sore hari

Kunci Jawaban Room IV
1. My hobby is reading story book
2. Tono is playing marble
3. Almira cooks at twenty past five
4. Reno usually goes home from school at one o'clock pm
5. In the morning, Amanda always sweep the yard

Kunci Jawaban Room V
1. They never come late on Monday
2. She often helps her mother mop the floor
3. Candra sometimes gets up at four o'clock
4. Vano can play flute
5. Hasan likes reading very much

Itulah Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

0 komentar:

Posting Komentar