Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1 plus Kunci Jawaban

Berikut ini adalah contoh latihan soal Ulangan Tengah Semester (UTS) 1 mata pelajaran Bahasa Inggris untuk adik-adik yang duduk di bangku Sekolah Dasar kelas 4 yang sudah dilengkapi kunci jawaban.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1 plus Kunci Jawaban

I. Read the text then answer question !
   Hello, my name is Boby. This is my living room. There are twelve things in this room. There is a television. There is a radio. There is a clock. There is a sofa. There is a lamp.
   Look ! That is a picture. That is a dustbin and that is a that is a telephone. This is a table and this is a carpet. Where are an ashtray and a flower vase? The ashtray and flower vase are on the table.

1. Whose living room is it ?
Answer : .....
2. How many things are there in the living room ?
Answer : .....
3. Is there a calendar in the living room ?
Answer : .....
4. Is there a sofa in the living room ?
Answer : .....
5. Where is an ashtray ?
Answer : .....

II. Choose the correct answer by crossing a, b, c, or d !
1. Justin :"Good night Selena"!
    Selena : "Good .... ".
a. afternoon
b. evening
c. morning
d. night

2. Martin : "Hello Rosi, How are you "?
    Rosi : " Hello .... fine".
a. you are
b. we are
c. I am
d. He is

3. Our parents are ....
a. father and mother
b. brother and sister
c. grandfather and grandmother
d. uncle and aunt

4. Generally the leather of a family is ....
a. teacher
b. head master
c, president
d. father

5. We are born by ....
a. father
b. mother
c. sister
d. daughter

6. Nino is my sister'son. Nino is my ....
a. cousin
b. daughter
c. nephew
d. niece

7. Look at the picture !
Soal tentang Our family
Mr. Rozak is Viona's ....
a. father
b. mother
c. brother
d. daughter

8. Alfian is Mrs. Farah's ....
a. father
b. mother
c. daughter
d. son

9. Mr. Jono is my uncle. His wife is my ....
a. mother
b. sister
c. cousin
d. aunt

10. The younger brother of our father is our ....
a. aunt
b. uncle
c. grandfather
d. grandson

11. The son of our uncle is our ....
a. nephew
b. niece
c. cousin
d. sister

12. Sinta has a mother.
.... name is Mrs. Tanti.
a. your
b. her
c. his
d. Is

13. Rian is Mrs. Yanti's son. Fina is Mrs. Yanti'daughter.
Rian is Fina's ....
a. sister
b. brother
c. son
d. daughter

14. Cikita : "...."?
      Meydi :" I live in Kediri:.
a. Where are you
b. How old are you
c. What is your name
d. Where do you live

15. Agung needs scissor to ....
a. cut paper
b. bring book
c. write letter
d. draw picture

16.
Soal UTS bahasa Inggris tentang a duster
Olla cleans the table by using ....
a. a duster
b. a broom
c. a brush
d. a rubber

17. We can put all the things in our bag, except ....
a. books
b. pens
c. ruler
d. chair

18. Father needs .... to read the newspaper
a. mirror
b. glass
c. glasses
d. telescope

19. We bring something with ....
a. leg
b. hand
c. knee
d. shoulder

20. We can speak because we have a ....
a. nose
b. ear
c. mouth
d. hand

21. Armando is going to school by ....
a. ball
b. box
c. bicycle
d. basket

22. These are the means of transportations, except ....
a. pedicap
b. car
d. bike
d. cake

23. Student writes on the blackboard by using ....
a. pencil
b. chalk
c. stick
d. eraser

24. My mother needs .... to cook in the kitchen
a. refrigerator
b. stove
c. fan
d. iron

25. We can keep our clothes in the ....
a. cupboard
b. blackboard
c. freezer
d. wall

26. Mother needs a cup of ....
a. egg
b. rice
c. noodle
d. tea

27. We find the meaning of difficult of English words in the ....
a. book
b. dictionary
c. newspaper
d. letter

28. Lina needs a watch to know ....
a. the place
b. the time
c. the area
d. the direction

29. When we want to sleep we go to ....
a. kitchen
b. bedroom
c. bathroom
d. diving room

30. Spoon is a thing which is used to help us when we are ....
a. reading
b. walking
c. speaking
d. eating

III. Fill the blank with suitable word !
1. The father of our mother is our ....
2. Mother needs a .... to sweep the floor
3. We need an .... when it is raining.
4. Teacher cleans the blackboard by using ....
5. We sit on the ....

IV. Translate into English !
1. Pak Andi adalah ayahku
2. Koko dan Kiki sedang menonton sepak bola
3. Budi sedang mendengarkan radio
4. Bu Rosa berdiri dekat meja
5. Nadia meletakkan tasnya di atas kursi

V. Translate into Indonesian !
1. My uncle's son is my cousin
2. We can buy the cake in the canteen
3. Diana has a new bicycle
4. I love my cat so much
5. Edo writes on the whiteboard by using the marker

Download Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1

Kunci Jawaban Room I
1. It living room belongs to Boby
2. There are twelve things in the living room
3. No, it is not
4. Yes, there is
5. The ashtray is on the table

Kunci Jawaban Room II
1.d  2.c  3.a  4.d  5.b  6.c  7.a  8.d  9.d  10.b  11.c  12.b  13.b  14.d  15.a  16.a  17.d  18.c  19.b  20.c  21.c  22.d  23.b 24.b  25.a  26.d  27.b  28.b  29.b  30.d

Kunci Jawaban Room III
1. grandfather
2. broom
3. umbrella
4. eraser
5. chair

Kunci Jawaban room IV
1. Mr. Andi is my father
2. Koko and Kiki are watching football
3. Budi is listening the radio
4. Mrs. Rosa stands near the table
5. Nadia puts her bag on the chair

Kunci Jawaban Room V
1. Anak pamanku adalah saudara sepupuku
2. Kita bisa membeli kue di kantin
3. Diana punya sepeda baru
4. Aku sangat menyayangi kucingku
5. Edo menulis di papan tulis dengan menggunakan spidol

Warning : Harap tidak mengcopy paste dan mempublish ulang Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang ada di blog juraganles.com. Jadilah blogger kreatif dengan tidak melakukan copy paste dan mempublish ulang ! Terima kasih

Demikianlah Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1 plus Kunci Jawaban yang bisa saya bagikan. Semoga bermanfaat.

0 komentar:

Posting Komentar