Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 plus Kunci Jawaban

Melanjutkan posting sebelumnya. Soal berikut merupakan contoh  latihan soal Bahasa Inggris untuk persiapan menghadapi Ulangan Tengah Semester ganjil.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 semester 1
I. Choose the correct answer by crossing (X) a, b, c, or d !
1. Train is ... than bus
a. slower
b. higher
c. faster
d. shorter

2. Eko is ... than Ari.
Taller
a. taller
b. longer
c. shorter
d. fatter

3. Aldi always does his homework. He is a ... boy
a. clever
b. lazy
c. stubborn
d. diligent

4. Is plan faster than cart ? Yes, ...
a. is it
b. it is
c. it does
d. it do

5. My father is 45 years old. My uncle is 35 years old. My father is ... than my uncle.
a. older
b. younger
c. handsome
d. beatiful

6. Look ! the baby is ... the table.
on
a. under
b. on
c. beside
d. between

7. The books are ... the bag.
Beside
a. under
b. on
c. beside
d. between

8. Andika is ... the window.
In front of
a. beside
b. in front of
c. behind
d. between

9. Can you show me ... the art centre is located ?
a. what
b. who
c. where
d. when

10. The opposite of north is ...
a. east
b. west
c. south
d. south east

11. Fauzi likes ... in the river.(berenang)
a. gardening
b. cycling
c. fishing
d. swimming

12. Eko usually goes ... on holiday.(memancing)
a. fishing
b. rafting
c. camping
d. shopping

13. She looks very ... So many boys like her.
Beautiful
a. handsome
b. beautiful
c. ugly
d. happy

14. Ayu looks nice with ... hair. (panjang)
a. short
b. long
c. curly
d. beautiful

15. She always becomes the number one in my class because she is ...
a. clever
b. beautiful
c. stupid
d. kind

16. She is ... in my class. So that many boys like her. (paling cantik)
a. the most beautiful
b. the more beautiful
c. the most handsome
d. the youngest

17. He is ... man in my village. (paling tua)
a. the youngest
b. the oldest
c. the richest
d. the tallest

18. Putri is ... her mother (secerdas)
a. as kind as
b. as beautiful as
c. as fat as
d. as smart as

19. My grand mother is ... your grand mother (setua)
a. as old as
b. as young as
c. older
d. the oldest

20. Adit is ... than Dimas (lebih rajin)
a. more diligent
b. smarter
c. handsomer
d. lazier

21. I want to go swimming. I need ...
a. tent
b. rope
c. swimsuit
d. shoes

22. Andi's pencil is 20 cm. Reno's pencil is 15 cm. Andi's pencil is ... than Reno's
a. long
b. longer
c. short
d. shorter

23. Linda always gets the first rank in the class. She is the ... student in the class.
a. clever
b. more clever
c. cleverest
d. cleverer

24. Mr. Arman has much money. He is a ...
a. handsome man
b. rich man
c. cute man
d. poor man

25. Samuel has chubby ...
a. hair
b. hose
c. body
d. cheek

26. It can protect our body from cold water. It is ...
a. jacket
b. hat
c. shirt
d. bag

27. Mrs. Anita buys vegetables in the ...
a. mall
b. supermarket
c. greengocer
d. fruit stall

28. It ... one thousand rupiahs.
a. cost
b. costed
c. costs
d. costing

29. Driver is a person who drives ...
a. train
b. car
c. plane
d. pedicap

30.  Dona : "... does this T-shirt cost"?
      Harun : "It costs one hundred thousand rupiahs".
a. How many
b. How much
c. What
d. How

II. Translate into Indonesian !
1. My mother is younger than my father = ..........................................  
2. My house on Jl. Kawi = .................................................................
3. My ruler is longer than Tia’s = .......................................................
4. Annie likes cooking on holiday = ..................................................
5. Talita and Tina like playing rope skipping = .....................................

III. Translate into Engliah !
1. Saya suka berkebun = .................................................................
2. Dio suka menulis selama liburan = ....................................................
3. Rumah saya di depan rumah pak Sunaryo =....................................
4. Bali terletak diantara Jawa dan Nusa Tenggara =.............................
5. Farhan adalah murid terpandai di kelasnya = ...................................

IV. Arrange the words into good sentences !
1. like – I – gardening – holiday - on    = ...........................................
2. is – boy – Adi - the fattest – class – this - in = ...............................
3. brother – as – Anton – his – is – handsome – as = ............................
4. on – the – is – There – a chalk – table = ........................................
5. Makassar – is – located – Where - ?   = .........................................

Download Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1

Kunci jawaban 
Room I
1.c  2.a  3.d  4.b  5.a  6.b  7.c  8.b  9.c  10.c  11.d  12.a  13.b  14.b  15.a  16.a  17.b  18.d  19.a  20.a  21.c  22.b  23.c  24.b  25.d  26.a  27.c  28.c  29.c  30.b

Room II
1. Ibuku lebih muda dari ayahku
2. Rumahku di jalan Kawi
3. Penggarisku lebih panjang dari kepunyaan Tia
4. Anni suka memasak pada hari libur
5. Talita dan Tina suka bermain lompat tali

Room III
1. I like gardening
2. Dio likes writing during holiday
3. My house is in front of Mr Sunaryo's house
4. Bali is located between Java and Nusa Tenggara
5. Farhan is the smartest student in his class

Room IV
1. I like gardening on holiday
2. Adi is the fattest boy in this class
3. Anton is as handsome as his brother
4. There is a chalk on the table
5. Where is Makassar located ?

Itulah Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 plus Kunci Jawaban
Semoga bermanfaat. 

0 komentar:

Posting Komentar